AMSTERDAM – LG gaat voorlopig stoppen met het ontwikkelen van smartphones met het besturingssysteem Windows Phone.

Dat schrijft the Korea Herald op basis van anonieme bronnen en uitspraken van een woordvoerder van LG.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers maakte de Koreaanse fabrikant al duidelijk zich te richten op smartphones met Android. Een woordvoerder voegt daar nu aan toe: “Het totale aantal Windows Phones op de wereldwijde markt is nog niet van noemenswaardige betekenis.”

De woordvoerder stelt dat er geen plannen zijn nieuwe Windows Phone op de korte termijn op de markt te brengen.

Ontmoeting

Volgens anonieme bronnen zal er later deze maand een ontmoeting plaatsvinden tussen Steve Ballmer, CEO van Microsoft, en Koo Bon-joon, de topman van LG. Tijdens deze ontmoeting zou er verder gesproken moeten worden over Windows Phones van LG.

De bedrijven willen niet bevestigen dat er hierover gepraat zou worden. Een bezoek van Ballmer aan Seoul wordt wel bevestigd.

Windows Phone

Windows Phone van Microsoft is sinds oktober 2010 in een vernieuwde vorm gelanceerd. Toch heeft het bedrijf nog geen groot marktaandeel weten te veroveren. Het moet het afleggen tegen Android en de iPhone.

Later dit jaar komt Windows 8 uit en wordt ook een nieuwe versie van Windows Phone verwacht. De twee besturingssystemen zouden beter met elkaar moeten kunnen samenwerken.