AMSTERDAM - Plex is een app die in staat is om media die staat opgeslagen op een computer af te spelen op een smartphone of tablet. Daarnaast biedt Plex ook een mooi mediaspeler voor computers

Plex bestaat uit twee onderdelen, namelijk de mediamanager die op de computer moet worden geïnstalleerd en de app voor smartphones en tablets.

In de medimanager moeten mappen worden geselecteerd die de media bevatten die beschikbaar moet zijn in de app van Plex. Een groot voordeel van de media manager is dat deze automatisch informatie over de films, series en muziek ophaalt van verschillende databases. Daarnaast wordt de media tijdens het afspelen geoptimaliseerd voor het apparaat waarop deze wordt opgevraagd. Hierdoor kunnen nagenoeg alle bestandsformaten worden geopend.

De media uit de media manager is vervolgens te bekijken in de app van Plex. Door de automatisch opgehaalde informatie is het zo mogelijk om bijvoorbeeld virtueel door de hoesjes van verschillende films te bladeren.

Hoewel dit er goed uit ziet, is een klein nadeel dat vooral bij tablets de uitstraling van de software wel wat punten laat liggen. Het bekijken en beluisteren van media werkt bijzonder goed. Binnen het thuisnetwerk wordt automatisch verbinding gemaakt met de Media Manager, maar het is ook mogelijk om vanaf een andere locatie een verbinding op te stellen.

Kortom

Plex is een app waarmee muziek en video’s op een telefoon of tablet kunnen worden bekeken die op een computer staan opgeslagen. Plex weet zich te onderscheiden van vergelijkbare apps door de eenvoud van het gebruik en de vele platformen waarvoor de software beschikbaar is.

+ Gebruiksgemak
+ Platformen
- Interface kan beter

Eindoordeel: 9/10

Categorie: Amusement
Platform: iOS & Android
Prijs: € 3,99 / € 3,79
Link: iPhone & iPaden Android