REDMOND - Microsoft heeft bevestigd dat er in de herfst ‘nieuwe Windowsapparaten’op de markt zullen komen. De uitspraak suggereert dat Windows 8 dan gelanceerd wordt, maar Microsoft ontkent dat achteraf.

Tot nu toe wilde het bedrijf niet bevestigen wanneer Windows 8 definitief gelanceerd zou worden. Frank Shaw, hoofd communicatie bij Microsoft, lijkt zich echter versproken te hebben tijdens een toespraak op de campus van Redmond.

Hij gaf de toespraak in het kader van een bezoek van diverse Europese journalisten aan het hoofdkantoor van Microsoft. Ook NU.nl was bij de bijeenkomst aanwezig.

Verliefd

Toen Shaw gevraagd werd naar de positionering van nieuwe producten bij het bedrijf antwoordde hij: “Marketing is belangrijk. Maar het draait vooral om het apparaat. Mensen moeten verliefd kunnen worden op een gadget.”

“Apple heeft dat heel goed gedaan bij de iPad. Mensen willen de tablet vasthouden en het is heel gemakkelijk te gebruiken. Dat moeten wij ook doen bij de nieuwe Windowsapparaten die in de herfst op de markt zullen verschijnen.”

Ontkenning

Achteraf laat een woordvoerder weten: “Er is niets gezegd over Windows 8. Daar ging deze uitspraak ook niet over. In de herfst komen er doorgaans heel veel nieuwe producten uit zodat deze nog voor de feestdagen in de winkels liggen.”

De woordvoerder stelt bovendien dat het meer in een algemene zin bedoeld was waarbij het kan gaan om apparaten met Windows Phone of bijvoorbeeld Windows 7.

Verwachting

De verwachting was, op basis van anonieme bronnen, al enige tijd dat Windows 8 in oktober zou uitkomen. De uitspraak van Shaw lijkt dat te bevestigen, hoewel Microsoft dus zegt dat dit niet zo bedoeld is.

Zeker is wel dat de laatste testversie van Windows 8 in juni uitkomt. Met de nieuwe versie van het besturingssysteem richt het bedrijf zich vooral op tablets. Zo heeft de software een hele nieuwe interface vergelijkbaar met die van Windows Phone.

Het blijft echter mogelijk om tussen de Metro-interface en het vertrouwde uiterlijk te wisselen.