AMSTERDAM – Sony heeft een nieuwe blu-rayspeler van een dualcore-processor voorzien. De extra rekenkracht moet 3d-omzettingen mogelijk maken en de resolutie van blu-rayfilms ophogen.

De nieuwe BDP-S790 van Sony is een 3d-blu-rayspeler die speciaal bedoeld is voor entertainmentliefhebbers die al een ‘4K’-televisie of –projector in huis hebben. Dergelijke toestellen geven beeld weer in een resolutie van 4096 bij 2160 pixels, een resolutie die vier keer zo hoog is als die van een film op blu-ray.

Met zijn dualcore-chip aan boord, heeft de nieuwe blu-rayspeler volgens Sony genoeg rekenkracht om films op te waarderen naar de hogere resolutie. Het bedrijf bracht vorig jaar de eerste 4K-projector voor consumenten op de markt.

Ook zou de chip van pas komen bij het omzetten van 2d-blu-rayfilms naar 3d. De blu-rayspeler is verder uitgerust met wifi en beschikt over twee hdmi-uitgangen voor gescheiden uitvoer van beeld en geluid. Het apparaat komt medio mei op de markt voor een adviesprijs van 250 euro.