AMSTERDAM – Smartphonegebruikers zitten eerder te wachten op een slank toestel, dan op een apparaat met een extra lange adem.

Dat zei HTC donderdag op Frequencies, een Amerikaans HTC-evenement voor bloggers. Uit onderzoek van de Taiwanese smartphonefabrikant zou zijn gebleken dat consumenten liever een toestel hebben met een dikte van minder dan een centimeter, dan een toestel met een grotere accu.

HTC zegt modellen met grotere accu’s van 3000mAh te hebben getest, maar voorzag onlangs zijn nieuwe topmodel One X van met een batterij met een capaciteit van 1800mAh.

Fysiek toetsenbord
Hoewel smartphones steeds dunner worden, is volgens HTC het eind in zicht. Op het evenement zei het bedrijf dat telefoons op zijn minst 6 millimeter dik moeten zijn – als een toestel nog maar 5 millimeter dik is, zou men het niet meer comfortabel vast kunnen houden.

HTC liet tevens weten voorlopig niet veel smartphones meer uit te zullen brengen, die over een fysiek toetsenbord beschikken. Volgens de fabrikant zijn deze toestellen slechts bij een ‘kleine groep die-hard gebruikers’ in trek.