AMSTERDAM - Vliegtuigfabrikant Boeing gaat eind 2012 haar eerste Androidtoestel op de markt brengen. Hoewel specificaties nog onbekend zijn, is wel duidelijk dat het gaat om een zwaar beveiligde telefoon.

Topman Roger Krone van het Amerikaanse Boeing laat in een interview met het National Defense Magazine weten dat de ontwikkeling van de Androidtelefoon al bijna klaar is.

Het toestel zou dan ook al eind 2012 beschikbaar moeten zijn. Echter niet iedereen zal zomaar een telefoon van Boeing kunnen aanschaffen.

Volgens de schaarse informatie die tot nu toe is vrijgegeven zou het gaan om een toestel dat zich vooral richt op de beveiliging van gevoelige informatie. De telefoon is dan ook vooral bedoeld voor topmensen in het bedrijfsleven en medewerkers van verschillende ministeries.

Android

Dankzij de keuze voor het besturingssysteem Android kan de prijs, ten opzichte van andere superveilige telefoons, echter een stuk lager worden gehouden. Daarnaast zou Android ervoor zorgen dat gebruikers minder onderscheid merken tussen hun privételefoon en het beveiligde toestel op kantoor.