AMSTERDAM - Nintendo gebruikte goedkope hardware voor zijn Wii U-spelcomputer om investeerders tevreden te stellen. 

De Wii U moet volgens anonieme bronnen van het techweblog Forget The Box een zekere investering worden. De totale waarde van de onderdelen van de nog te verschijnen Wii U is ongeveer 180 dollar.

De hardware waar voor de spelcomputer van gebruik wordt gemaakt, is vergelijkbaar met die in de Xbox 360 en Playstation 3. Odanks de laaggeprijsde onderdelen wordt rekening gehouden met een vraagprijs boven de driehonderd dollar. De spelcomputer moet dit kalenderjaar in de winkel liggen.

Verkoop

Nintendo hoopt met elke verkochte spelcomputer winst te maken. Dit deed het bedrijf ook met de Nintendo DS en Nintendo Wii. De vorig jaar op de markt gebrachte Nintendo 3DS slaagde daar niet in. De gamegigant moest de vraagprijs verlagen om de verkoop te stimuleren.

Het is vrij ongebruikelijk voor spelcomputerfabrikanten om winst te maken op een nieuwe spelcomputer. Sony en Microsoft verkochten hun Playstation 3 en Xbox 360 in de eerste jaren met verlies.

Pas na een paar jaar, wanneer onderdelen van de spelcomputer goedkoper worden, werd winst gemaakt. Ondertussen verdienen de bedrijven vooral op de verkoop van software en het aanbieden van online diensten.