AMSTERDAM - Microsoft wil dat meer populaire Android- en iOS-apps ook beschikbaar worden voor Windows Phone en betaalt ontwikkelaars daarom voor het ombouwen van die apps.

Dat schrijft The New York Times.

Veel ontwikkelaars zijn niet bereid om tijd en geld te steken in het ontwikkelen van een Windows Phone-app omdat de markt daarvoor nog klein en onzeker zou zijn.

Op dit moment zijn er ongeveer 70.000 applicaties voor Windows Phone beschikbaar. In de AppStore van Apple zijn dat er meer dan 600.000 en in Google Play bijna 400.000.

Om ontwikkelaars ervan te overtuigen toch een Windows Phone-app te maken stelde Microsoft al gratis telefoons en goede zichtbaarheid van hun app beschikbaar. Het bedrijf gaat nu een stapje verder en biedt ontwikkelaars ook geld aan om de apps te maken. Volgens The New York Times lopen die bedragen uiteen van 60.000 tot 600.000 dollar.

Stimulans

Van apps als de locatiedienst Foursquare is bekend dat Microsoft voor de Windows Phone-variant heeft betaald. Casey McGee, senior marketing manager voor Windows Phone, bevestigt dat het bedrijf ontwikkelaars ‘stimulansen’ aanbiedt. Bij welke apps dat gebeurd is, wil hij niet bekendmaken.

McGee geeft toe dat Microsoft niet tevreden is met het aantal apps dat aangeboden wordt. “Wij zijn in geen geval tevreden met ons assortiment," zei hij. "Dat is iets waar we beter in kunnen worden en dat gebeurt ook elke dag”.