AMSTERDAM – Motorola is van plan om twee vaste telefoontoestellen uit te brengen, die zijn uitgerust met Android 4.0. Men kan er onder meer mee videochatten.

Dat blijkt uit een testrapport van de FCC, de Amerikaanse instelling die draadloze functies van apparaten test, alvorens deze op de markt toe te laten. Uit het rapport blijkt dat Motorola twee toestellen had ingestuurd, de HS1101 en MBP2000PU.

Het tweetal zou nagenoeg identiek zijn, met uitzondering van de kleur: het ene toestel is zwart met zilverkleurige en witte accenten, terwijl het andere volledig zwart is. Beide toestellen hebben een 3,2-inch touchscreen met een resolutie van 400 bij 320 pixels en een camera aan de voorkant, waardoor videochats mogelijk zijn.

Ook beschikken de twee vaste telefoons over een microSD-kaartopening, een micro-usb-aansluiting, 1,5-watts stereospeakers en een koptelefoonaansluiting. Daarnaast zou het mogelijk zijn om apps te downloaden met de nieuwe Android 4.0-toestellen voor thuis. Wanneer en voor welke prijs de apparaten op de markt komen, is nog niet duidelijk.