AMSTERDAM – De tablet die Google in samenwerking met Asus in ontwikkeling zou hebben, is vertraagd tot juli omdat Google nog wat kleine aanpassingen wil doen en de prijs verder wil verlagen.

Dat schrijft The Verge vrijdag op basis van anonieme bronnen.

Eerder gingen geruchten dat de tablet van Google in mei op de markt zou verschijnen. De zoekgigant heeft wel al toegegeven aan een Nexustablet te werken. Het bedrijf achter het mobiele besturingssysteem Android werkt op het gebied van smartphones al langer samen met fabrikanten.

Zo maakte Google en Samsung samen de Galaxy Nexus die voor het eerst Android 4.0 kreeg. Bovendien probeert de zoekgigant met de Nexustoestellen een soort voorbeeld te geven voor andere fabrikanten.

249 dollar

De Nexustablet zou in samenwerking met Asus ontwikkeld worden en krijgt ook Android 4.0 mee. De prijs ligt volgens de bronnen momenteel op 249 dollar en Google zou dat bedrag nog iets naar beneden willen bijstellen. Ook zouden er nog wat laatste veranderingen worden doorgevoerd aan het ontwerp.

Eerder kwamen berichten naar buiten dat de tablet tussen de 149 en 199 dollar zou gaan kosten. Of dit nog steeds het streven is, is niet duidelijk. De tablet krijgt volgens bronnen een 7 inch-scherm, een Nvidia Tegra 3 quadcore-processor en heeft alleen de beschikking over wifi.