AMSTERDAM – Asus opent vrijdag in thuisland Taiwan de voorbestelling van zijn PadFone, de veelbesproken kruising tussen een smartphone en tablet. Ook heeft het bedrijf de Taiwanese prijzen van het toestel bekendgemaakt.

De PadFone – een smartphone die via een speciale uitbreiding kan worden omgetoverd in een tablet – komt in Taiwan op 20 april in de winkels te liggen. Daarmee komt Asus de belofte na die het bedrijf tijdens het MWC in februari deed, namelijk dat de PadFone in april zijn commerciële debuut zou maken. Taiwanezen kunnen het toestel vanaf vrijdag voorbestellen.

Het toestel zal in drie verschillende pakketten verkrijgbaar zijn. De losse smartphone zal omgerekend 466 euro kosten. Voor het equivalent van 647 euro kopen Taiwanezen de smartphone in combinatie met een tabletdock en een bijzondere stylus die ook dienstdoet als bluetooth headset.

Het meest complete pakket – de PadFone inclusief tabletdock, headsetstylus en toetsenborduitbreiding – zal in Asus’ thuisland zo’n 748 euro kosten. Hoe de europrijzen straks daadwerkelijk zullen uitvallen, moet nog bekend worden gemaakt. De Nederlandse lanceerdatum is nog niet bekend.