AMSTERDAM – De Galaxy Tab 2 komt ondanks vertraging nog steeds in het tweede kwartaal naar Nederland. De prijzen van de 10.1 inch-variant zijn inmiddels ook bekend.

Dat laat Samsung desgevraagd aan NU.nl weten.

De Galaxy Tab 2 werd in februari gepresenteerd. Er komt zowel een 7.0 als een 10.1 inch-variant uit. In Engeland is de verkoop van de tablets vertraagd van maart naar april. In Nederland noemt Samsung geen specifieke maand, maar de lancering staat nog steeds gepland voor het tweede kwartaal, aldus een woordvoerder.

Inmiddels zijn naast de prijzen voor de 7.0 inch-versie ook de prijzen voor de grote broer bekend. De Galaxy Tab 2 10.1 zal vanaf 399 euro verkrijgbaar zijn. Het gaat dan om de wifi-versie met 16 GB geheugen. Voor de 3G-uitvoering moet 499 euro betaald worden.

De 7.0-versies kosten respectievelijk 279 en 379 euro. Samsung laat weten dat alle varianten naar Nederland zullen komen. De kleine uitvoering beschikt over 8 GB geheugen.

Specificaties

Samsung richt zich met de prijs van de tablet op een iets andere markt dan met de Galaxy Tab 10.1. De tablets krijgen wel de nieuwste versie van Android mee. Computerworld meldt op basis van commentaar van Samsung dat juist de uitrol van Android 4.0 voor enige vertraging zorgt.

De tablets beschikken verder over een TFT-scherm en een 1GHz dual core-processor. De kleine variant weegt 413 gram en de 10.1-uitvoering 588 gram. De dikte komt uit op 9,7 millimeter.

De 10.1-versie van de Galaxy Note die tijdens Mobile World Congress in februari onthuld werd, komt ook in het tweede kwartaal naar Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1