AMSTERDAM – Sony heeft maandag vier nieuwe koptelefoons aangekondigd. Het viertal wordt aangevoerd door de nieuwe MDR-MA900 en komt begin mei op de markt.

De MA-serie concentreert zich volgens Sony in de eerste plaats op comfort. De nieuwe MDR-MA-hoofdtelefoons zijn dan ook van het ‘open’-type en voorzien van lichte, makkelijk zittende hoofdbanden, aldus de Japanse fabrikant in een persbericht.

De MDR-MA900 is het topmodel van de serie en beschikt met zijn 70mm-drivers over de grootste geluidsdrivers van het stel. Sony stelt een speciale Acoustic Bass Lens aan de hoofdtelefoon te hebben toegevoegd om een vol basgeluid te realiseren. Dit zou doorgaans een zwaktepunt zijn bij ‘open’ hoofdtelefoons.

Verder voorziet de serie in de MDR-MA500, MDR-MA300 en MDR-MA100, die elk over 40mm-drivers beschikken en een wat minder groot frequentiebereik hebben. Deze drie modellen zullen respectievelijk 100, 60 en 35 euro kosten. De MDR-MA900 krijgt een adviesprijs van 300 euro. Het viertal is vanaf 1 mei verkrijgbaar.