AMSTERDAM – Game-accessoirefabrikant Razer heeft aangekondigd met een linkshandige versie te komen van zijn populaire gamemuis Naga. Het besluit volgt op een Facebookactie van het bedrijf.

Razer maakte vorige week bekend plannen te hebben voor de linkshandige variant van de ‘MMO-muis’. Wel wilde het bedrijf zich er eerst van vergewissen dat er genoeg animo was voor de speciale uitvoering. Een speciale Facebookactie moest dat uitwijzen: binnen vier weken moesten 10 duizend bezoekers op de ‘Vind ik leuk’-knop drukken.

Binnen een week werd dat aantal bereikt. Razer heeft nu officieel bevestigd dat de linkshandige Naga er komt. Om de muis geschikt te maken voor niet-rechtshandige gamers, moeten de nodige knoppen verplaatst worden: naast de scrollknop en linker- en rechtermuisknop, telt de normale Naga nog eens veertien andere toetsen.

Razer heeft nog niet laten weten wanneer de nieuwe versie van de gamemuis op de markt komt. Ook een prijs is nog niet aangekondigd, al zal deze vermoedelijk niet te veel afwijken van de huidige prijs van de normale Naga, die 80 euro kost.