AMSTERDAM - Sony heeft maandag laten weten dat Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) voor haar Xperia-serie iets later verschijnt dan eerder aangegeven. Het uitrollen van de update zal nu halverwege april van start gaan.

De eerder gestelde deadline voor de Android ICS-update voor de Xperia-lijn, het eerste kwartaal van 2012, werd niet door Sony gehaald. Het bedrijf heeft echter op de eerste werkdag van het tweede kwartaal laten weten dat de uitrol van ICS snel van start gaat.

De eerste Xperia-toestellen, de Sony Ericsson Xperia Arc S, Xperia Neo V en Xperia Ray zullen halverwege maart bericht ontvangen dat de Android ICS update klaarstaat om gedownload te worden.

Wel laat Sony weten dat de uitrol geleidelijk zal gebeuren, en dat het voor sommige mensen een maand kan duren voordat de update beschikbaar is.

Mei

Eigenaren van een Sony Ericsson Xperia Arc, Play, Neo, Mini, Mini Pro, Pro, Active en Live with Walkman zullen de ICS update pas eind mei kunnen downloaden. Ook hier kan het een maand duren voordat iedereen de nieuwste versie van Android ontvangt.

Het langst gewacht moet er echter worden door personen met een Xperia-toestel uit de net aangekondigde line-up uit 2012. Android ICS komt bijvoorbeeld voor de Xperia S pas in de zomer van 2012 uit.