AMSTERDAM – Sitecom heeft dinsdag de MD-300 Wireless PC-on-TV gelanceerd, een nieuw apparaat dat beelden en geluiden van pc’s draadloos naar tv’s stuurt.

Het apparaat kiest een andere aanpak dan vergelijkbare systemen die eerder op de markt werden gebracht, zoals Asus’ Wavi-systeem. In plaats van een zender – die op de pc moet worden aangesloten – en een ontvanger – voor aansluiting op de tv – zit in Sitecoms verpakking maar één apparaat, dat veel van een router wegheeft.

De MD-300 gebruikt dan ook geen eigen draadloze verbinding om beeld en geluid van de pc naar de tv te sturen, maar het gewone wifi-netwerk. Dit heeft als nadeel dat de beeldresolutie blijft steken op 720p.

Bediening via iPad
Via meegeleverde software stuurt de pc al zijn beelden en geluid via wifi naar het apparaat, die het via een hdmi-aansluiting naar de tv doorstuurt. Het kastje heeft ook usb-aansluitingen aan boord voor aansluiting van een (draadloos) toetsenbord en muis.

Met behulp van de gratis MirrorOp Receiver-app kan men ook een iPad, iPhone of Android-tablet of –smartphone als afstandsbediening gebruiken. Sitecoms MD-300 heeft een adviesprijs van zo’n 100 euro.