AMSTERDAM - Er zijn vertragingen in de levering van schermen voor de nieuwe iPad. Sharp en LG zouden niet kunnen voldoen aan kwaliteitseisen. Samsung blijft nog overeind.

Sharp kampt volgens the Wall Street Journal met vertraging omdat het niet kan voldoen aan de eisen van Apple. De zakenkrant baseert zich op een anonieme bron.

Waar the Wall Street Journal meldt dat LG inmiddels wel aan de eisen voldoet, schrijft Bloomberg op basis van een analist van iSuppli dat er toch nog problemen zijn bij LG. Hierdoor zou Samsung nog de enige leverancier zijn.

Hoe dan ook blijft Samsung overeind als meest betrouwbare leverancier. Dit verstevigt de positie van het Zuid-Koreaanse bedrijf binnen Apple. De iPadmaker is een grote klant van Samsung en de bedrijven zijn dus nog steeds erg afhankelijk van elkaar ondanks hun wereldwijde juridische strijd.

Leveringen

De nieuwste tablet van Apple gaat vrijdag in onder meer de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk in de verkoop. In Nederland ligt de nieuwe iPad vanaf 23 maart in de winkels. De problemen bij LG en Sharp kunnen voor problemen zorgen bij toekomstige leveringen.

Apple liet vorige week weten dat de voorraden die gereserveerd waren voor de voorbestellingen al op zijn en dat klanten de nieuwe iPad nu alleen nog kunnen krijgen op of na de lanceerdag.

Wat de situatie bij de twee leveranciers betekent voor de Nederlandse lancering op 23 maart is niet bekend. Er zijn nog geen voorbestellingen aangenomen in Nederland, bovendien is niet bekend wanneer deze van start gaan.

Op de Amerikaanse website van Apple is de levertijd inmiddels opgelopen naar 2 tot 3 weken.