AMSTERDAM – De update van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) op de Galaxy S II is begonnen.

Dat laat Samsung weten in een blog. Wanneer de software op Nederlandse toestellen verschijnt, is niet duidelijk.

In de blog laat het Zuid-Koreaanse bedrijf alleen weten dat de update naar de nieuwste versie van besturingssysteem Android vanaf dinsdag wordt uitgerold en begint in Europese landen zoals Polen, Hongarije en Zweden. Ook Korea zal vandaag een update krijgen.

De beschikbaarheid kan nog wel verschillen per land en provider, laat Samsung weten. Details over Nederland worden niet direct gegeven. Samsung Nederland laat desgevraagd weten dat er nog niets over de update gezegd kan worden. Donderdag komt er mogelijk meer duidelijkheid.

Update

De update kan ‘over the air’ uitgevoerd worden zodat een koppeling met een pc niet nodig is. Het ook mogelijk de update via het programma Kies te installeren. Daar is dan wel de nieuwste versie voor nodig.

De Galaxy Note, S II LTE en de Galaxy Tab 8.9 en 10.1 zullen ‘snel’ ook een update naar ICS krijgen, laat Samsung verder in de blog weten.

ICS

Android 4.0 of ICS is de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Google. Het is een combinatie van de huidige smartphone- en tabletversie van Android. ICS zal draaien op beide apparaten en moet de beste features van de twee versies samenvoegen.