AMSTERDAM – Nokia blijft zwijgen over de komst van een tablet, maar volgens anonieme bronnen komt de eerste Windows 8-tablet van het bedrijf waarschijnlijk in het laatste kwartaal van 2012.

Dat bericht Digitimes maandag.

Nokia en Microsoft hebben een exclusieve samenwerking op het gebied van Windows Phone. Het Finse bedrijf heeft zelf nog geen tablets op de markt gebracht, maar met de komst van Windows 8 in het najaar kan daar verandering in komen.

Een topman van de Franse afdeling van Nokia stelde in een interview in november dat een Windowstablet van Nokia al in juni op de markt zou verschijnen. In december corrigeerde CEO Stephen Elop die uitspraak en liet weten dat het bedrijf geen concrete plannen heeft om een tablet op de markt te brengen.

Windows 8

Mogelijk wordt de onduidelijkheid veroorzaakt omdat het bedrijf wil wachten op de lancering van Windows 8 dat specifiek gericht is op tablets.

Volgens anonieme bronnen bij leveranciers zullen Nokia en Microsoft weer gaan samenwerken aan een 10-inch tablet met Windows 8 en een Qualcomm dualcore-processor. Deze tablet moet dan in het vierde kwartaal van dit jaar in de winkels liggen.

De productie van het apparaat wordt waarschijnlijk uitbesteed aan Compal Electronics.