AMSTERDAM - Met Photoshop Touch brengt Adobe de bekendste fotobewerkingssoftware naar tablets. 

Alhoewel Photoshop Touch een afgeslankte versie is van het echte werk, biedt de app bijzonder veel functies die op een innovatieve manier in de app zijn verwerkt.

Bij het eerste gebruik van Photoshop Touch wordt direct duidelijk dat de bekende Photoshop interface volledig op de schop is genomen. In de eerste instantie geeft dit de app een wat kinderlijke uitstraling, maar na een korte ontdekkingstocht wordt al snel duidelijk dat alle basisfuncties op een innovatieve manier zijn gehuisvest in de app.

Om de gebruiker hiermee op weg te helpen zijn er veel duidelijke tutorials aanwezig waarmee de uitleg voor de werking van Photoshop Touch duidelijk uit de doeken wordt gedaan.

Voor de veeleisende gebruiker zal Photoshop Touch waarschijnlijk wel tekort schieten. Zo is De maximale bestandsgrootte 1600 x 1600 pixels en ontbreekt de ondersteuning voor RAW-bestanden. Wel erg handig is de integratie van Adobe Creative Cloud. Dit is een Cloud opslagdienst waarmee het mogelijk is om in een zelfde bestand te werken op meerdere apparaten.

Kortom

Photoshop Touch is een waardige mobiele versie van de volledige desktopversie van Photoshop. De interface is volledig op de schop gegaan om zo goed mogelijk aan te sluiten bij het gebruik op een tablet. Alhoewel Photoshop Touch veel basisfuncties huisvest, zal de app voor veeleisende gebruikers tekort schieten.

 

Eindoordeel: 9/10

Categorie: Foto en video
Platform: iOS & Android (tablet)
Prijs: €7,99
Link: iPad en Android