AMSTERDAM – Panasonic heeft maandag acht nieuwe home-cinemasystemen aangekondigd. Het achttal bestaat uit twee luidsprekersystemen voor platte televisies en zes home-cinemasystemen met 3d-blu-rayspeler.

De twee systemen voor platte televisies – de SC-HTB550 en SC-HTB20 – hebben speakers die zowel horizontaal als verticaal kunnen worden geplaatst, aan de muur of op een standaard worden bevestigd of los op een tafel of de vloer worden neergezet. Daarmee zijn ze volgens Panasonic ‘op elk huiskamerinterieur’ aan te passen.

De SC-HTB550 (beschikbaar vanaf april) is ontworpen voor tv's vanaf 42 inch en de SC-HTB20 (vanaf mei) is geschikt voor televisies vanaf 32 inch. Eerstgenoemde is bovendien voorzien van een draadloze subwoofer en bluetooth-ondersteuning, zodat deze draadloos muziek kan ontvangen van mobiele apparaten.

Daarnaast brengt Panasonic zes home-cinemasystemen uit die zijn opgetrokken rond een 3d-blu-rayspeler. De SC-BTT590, SC-BTT490, SC-BTT290, SC-BTT282, SC-BTT190 en SC-BTT182 beschikken alle over Panasonics online platform VIERA Connect en iPod-ondersteuning, en zijn draadloos te bedienen via smartphones. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.