AMSTERDAM – Het Duitse game-accessoirefabrikant Roccat toont op computerbeurs Cebit een gametoetsenbord dat over een dock voor de iPhone of iPod touch beschikt.

Het toetsenbord - Project Phobo genaamd – maakt het mogelijk om de iPhone of iPod touch als toetsenbordscherm te gebruiken, vergelijkbaar met de ingebouwde schermpjes van bepaalde gaming keyboards van Razer en Logitech.

Het bedrijf heeft een speciale app ontwikkeld voor Apple’s apparaatjes, waarmee gebruikers zelf kunnen instellen wat ze te zien willen krijgen, als ze hun iPhone of iPod touch op het toetsenbord aansluiten. Zo kan er inhoud van sociale-netwerksites worden weergegeven, maar ook chatberichten. Bovendien is de software voorzien van een hardwaremonitorfunctie.

Bovendien kan men de knoppen van het toetsenbord gebruiken om bijvoorbeeld sms-jes te typen en versturen via de aangesloten iPhone. De applicatie wordt gratis, maar zal uitbreidbaar zijn met extra macroknoppen voor 99 dollarcent per stuk.

Het toetsenbord zelf zal 129 dollar gaan kosten. De Project Phobo is vooralsnog alleen compatibel met iPhone en iPod touch, maar Roccat zegt te werken aan versies voor Windows Phone en Android. De Android-variant komt in de zomer op de markt.