AMSTERDAM – Apple heeft recht op informatie rond de overname van Motorola door Google en op documenten over de ontwikkeling van Android vanwege een patentzaak tussen Motorola en de iPhonemaker.

Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald, zo meldt Bloomberg.

In de zaak klagen Motorola en Apple elkaar aan vanwege diverse patentschendingen. Apple had eerder al gevraagd om documenten rond de overname van Motorola door Google. Ook wil het bedrijf informatie over de ontwikkeling van besturingssysteem Android.

Motorola maakte bezwaar en stelde dat het bedrijf zelf niet over die informatie beschikt, maar dat dit bij Google vandaan moet komen. Ondanks de overname blijven de twee bedrijven los van elkaar opereren.

Toch vindt de rechter het relevant voor Apple om de documenten in handen te krijgen. In juni gaat de rechtszaak verder en moet Motorola met de informatie op de proppen komen.

Android

Hoewel deze zaak om apparaten van Motorola gaat, vindt de patentinbreuk plaats in het besturingssysteem Android. Deze software wordt gemaakt door Google, maar op de markt gebracht door fabrikanten van smartphones en tablet.

Ook bijvoorbeeld HTC en Samsung zijn met Apple in een juridische strijd verwikkeld geraakt.