AMSTERDAM – Archos heeft een Archos 4.0-tablet aangekondigd die speciaal bedoeld is voor kinderen. Deze ‘Child Pad’ moet eind maart op de markt komen.

Het gaat om een budgettablet met bescheiden specificaties, zoals een 1GHz processor, 1GB werkgeheugen en een 7-inch scherm met nog onbekende resolutie. Daar staat tegenover dat het apparaat wordt uitgerust met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, Android 4.0 oftewel Ice Cream Sandwich.

Verdere specificaties zijn nog niet bekendgemaakt, maar Archos laat middels een persbericht weten dat de tablet wordt geleverd met een eigen Kids App Store, een kindvriendelijke variant op Android Market.

Daarnaast zegt het bedrijf zijn tablet van een speciale interface te hebben voorzien, bedoeld voor kinderen. De interface voorziet in kleurrijke symbolen en plaatst mappen met games en andere vormen van entertainment direct in het thuisscherm.

Archos brengt zijn Child Pad eind maart op de markt voor een adviesprijs van 129 dollar. Of de kindertablet ook in Nederland op de markt komt, is nog niet bekend.