AMSTERDAM – Samsung ontkent geruchten dat de Galaxy S III in maart of april komt. Wanneer het nieuwe vlaggenschip dan komt, wil het Zuid-Koreaanse bedrijf niet zeggen.

Dit weekend ontstonden geruchten dat de Galaxy S III in april zou verschijnen. Anonieme bronnen zouden dit bevestigd hebben tegenover buitenlandse media.

Vervolgens meldden diverse Europese media dat het nieuwe toestel van Samsung al op 15 maart zou verschijnen. “Dit gerucht is ontstaan op basis van onze uitnodiging die verstuurd is rondom de Line-up”, laat het bedrijf in een reactie weten.

“Tijdens de persconferentie van 15 maart presenteren wij enkel de producten zoals deze onlangs ook tijdens Consumer Electronic Show in Las Vegas en Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd zijn.”

Specificaties

Eerder lekten al onbevestigde specificaties over de S III uit. Zo zou het toestel een Full HD-scherm krijgen en een behuizing van keramiek. Ook werden een 1.5 GHz quadcore-processor, een 4,8-inch scherm en een 8 megapixel-camera genoemd.

Samsung laat weten dat de aankondiging van de Galaxy S III tezijnertijd gedeeld zal worden via Twitter. Eerder bevestigde het bedrijf dat de S III in de eerste helft van 2012 zou verschijnen.