AMSTERDAM – HTC erkent dat Sense, de eigen laag die de fabrikant aan besturingssysteem Android toevoegt, te rommelig is geworden. Het bedrijf belooft beterschap.

Tegenover Pocket-lint laat Kouji Kodera, chief product officier bij HTC, weten dat hij ook vindt dat de software te ingewikkeld is geworden.

Veel Androidfabrikanten gebruiken geen kale versie van Android, maar voegen een eigen laag software toe waardoor het uiterlijk verandert en ook bepaalde diensten toegevoegd worden. Op sommige eigen lagen wordt veel kritiek geleverd.

Bij HTC wordt inmiddels erkend dat het systeem te rommelig is geworden. “Van de originele Sense naar Sense 3.5 hebben we heel veel dingen toegevoegd. Te veel dingen. Het originele idee was dat het simpel moest zijn en gemakkelijk in het gebruik. De software is door de updates echter te rommelig geworden”, aldus Kodera.

“Er zaten te veel dingen in. Alleen op het thuisscherm stonden al vier of vijf icoontjes voordat een consument zelf iets toe kon voegen.”

HTC One

Bij de nieuwe reeks smartphones, die uitkomen onder de naam HTC One, is Sense dan ook flink aangepast. Volgens de topman is de software weer net zo simpel als bij Sense 2.0 het geval was. “Het is nu een goede mix van de voordelen van Sense en Android Ice Cream Sandwich.”

ICS is de nieuwste versie van besturingssysteem Android. HTC heeft besloten een aantal dingen te laten zoals ze zijn. “We hebben niet alles aangepast. Veel originele elementen van ICS zitten er nog in.”

NU.nl had tijden Mobile World Congress al even de kans om de HTC One X te testen