AMSTERDAM – Apple zal volgende week niet alleen een iPad 3 onthullen, maar ook een iPad 2 met 8GB geheugen. Later dit jaar komt een iPad uit met een kleiner scherm.

Dat stellen althans anonieme bronnen bij leveranciers tegenover Digitimes.

De nieuwe versie van de iPad 2 met minder geheugen zou volgens de bronnen 349 tot 399 dollar moeten gaan kosten. Op die manier zou Apple willen concurreren in andere segmenten en zichzelf alvast willen verdedigen tegen de komst van Windows 8-tablets.

Volgens de bronnen verschijnen er naast de vernieuwde iPad 2 nog twee modellen van een nieuwe iPad 3, namelijk een 16GB en 32GB-versie.

Eerder lekte al drie serienummers voor nieuwe iPads uit. Toen werd gesuggereerd dat het zou gaan om een 16GB en 32GB-variant van de iPad 3 en een model dat 4G ondersteunt. Mogelijk is het derde serienummer dus van een 8GB iPad 2.

7,85-inch

In een ander bericht beweert Digitimes dat er in het derde kwartaal van dit jaar een kleinere iPad gemaakt zal worden. Geruchten daarover kwamen ook al eerder naar buiten, maar na gesprekken met diverse bronnen durft de website meer informatie te geven.

De kleinere tablet zou een 7,85-inch scherm krijgen en moet na de zomer in productie gaan. Met deze iPad zou Apple zich vooral richten op concurrenten als Amazon en Barnes & Nobles die goedkope kleine tablets verkopen.

De kleinere iPad moet volgens de bronnen 249 tot 299 dollar gaan kosten.