AMSTERDAM - Kabelbedrijf Ziggo heeft woensdag aangekondigd dat het naar de beurs wil gaan.

Dat laat het bedrijf weten in een verklaring nadat geruchten over een beursgang uitlekten.

De eigenaren van Ziggo, Warburg Pincus en Cinven, willen naar verluidt 15 tot 20 procent van de onderneming naar de beurs brengen en daarmee 600 tot 800 miljoen euro ophalen. Daar zegt het kabelbedrijf zelf niets over.

Andrew Sukawaty, voorzitter van de raad van bestuur bij Ziggo, stelt in een reactie dat het bedrijf er klaar voor is zelfstandig verder te gaan. "De beursgang is altijd het strategische doel geweest en is een belangrijke stap voor Ziggo."

Groei

Volgens Bernard Dijkhuizen, CEO van Ziggo, liggen er voor het bedrijf in de nabije toekomst kansen om verder te groeien. "De beursgang is de logische volgende stap", meent hij. Dijkhuizen wijst ook op het feit dat een beursgenoteerd bedrijf op andere manieren aan geld kan komen. Dat kan bijdragen aan de groeimogelijkheden voor Ziggo.

Wanneer het bedrijf naar de beurs zou moeten gaan, maakt Ziggo niet bekend. Het kabelbedrijf kwam voort uit een fusie van Multikabel, Essent Kabelcom en Casema. Het bedrijf boekte vorig jaar een operationele winst van bijna 835 miljoen euro. De omzet kwam uit op 1,48 miljard euro.