CUPERTINO - De iPad 3 zal op woensdag 7 maart door Apple onthuld worden.

Dat wordt duidelijk uit een uitnodiging die naar de pers is gestuurd. Eerder werd deze datum al door anonieme bronnen genoemd.

In de uitnodigingen voor persevenementen maakt Apple eigenlijk altijd duidelijk over welk product het gaat. Op de nieuwe uitnodiging is een iPad te zien met de tekst "wij hebben iets dat u moet zien. En aanraken." 

Specificaties van de nieuwe tablet werden niet bekendgemaakt. Eerder lekte wel al wat details uit. Zo zou de iPad 3 een retinascherm met hogere resolutie (2048x1536 pixels) hebben en wordt een veel snellere processor verwacht. Ook zou er meer ruimte zijn voor een grotere accu.

Volgens andere geruchten zou Apple naast een nieuwe iPad ook met een nieuwe versie van Apple TV komen. De settopbox zou beschikken over een snellere processor en moet 1080p-beelden kunnen afspelen. Het gaat dus niet om een eigen tv-toestel van Apple waar het bedrijf naar verluidt aan werkt.

Koers

De dinsdag verstuurde uitnodiging valt vooral op door het ontbreken van details maar de koers van het aandeel, die de laatste tijd toch al sterk was opgelopen, steeg na de aankondiging naar een nieuwe recordhoogte van ruim 534 dollar.

De waarde van het bedrijf steeg daarmee naar ruim boven de 500 miljard dollar.

iPad3

De introductie van de jongste iPad wordt de eerste grote bekendmaking van Tim Cook. Hij nam de leiding bij Apple vorig jaar over van oprichter Steve Jobs, het brein achter onder meer de iPad, de iPhone en de iPod. Jobs overleed in oktober.