AMSTERDAM – Fujitsu brengt in april een zakelijke tablet met Android 4.0 naar Nederland. De Stylistic M532 krijgt een adviesprijs vanaf 549 euro.

Dat maakt het Japanse bedrijf op Mobile World Congress bekend. Eerder liet Fujitsu al weten dat het dit jaar diverse smartphones en tablets naar Europa zal brengen nadat het zich jarenlang richtte op alleen de Japanse markt.

De Stylistic M532 zal de eerste tablet zijn waar Nederland mee kennis kan maken. De specificaties zijn goed in vergelijking met huidige tablets, maar worden mogelijk ingehaald door varianten die binnenkort zullen worden aangekondigd.

Specificaties

Met de Nvidia Tegra 3 quad-core processor met een kloksnelheid van 1.4 GHz zit het in ieder geval wel goed. Ook het feit dat er standaard de nieuwste versie van Android op zit is een goede keuze.

xx

Daarnaast beschikt de tablet over een 10.1-inch TFT-scherm met een resolutie van 1280x800 pixels. Het apparaat is 8,6 millimeter dik en weegt 560 gram. Daarmee is hij net iets dunner en lichter dan de iPad 2 en Galaxy Tab 10.1.

De accu moet bij het afspelen van video volgens Fujitsu zo’n 9,5 uur meegaan.

Zakelijk

Het Japanse bedrijf richt de Stylistic M532 specifiek op de zakelijke markt met standaard beveiligingssoftware voor bescherming tegen datalekken. Ook is er vooraf zakelijke software geïnstalleerd zoals Office document viewer en beschikt de tablet over DNLA-ondersteuning voor het delen van media met een tv of projector.

Fujitsu benadrukt overigens zelf dat de tablet ook bedoeld is voor gebruik door consumenten, maar dat de tablet het beste van beide werelden combineert zodat er geen keuze meer gemaakt hoeft te worden.

Lees alles over Mobile World Congress