AMSTERDAM – Er zijn meer specificaties gelekt van de Galaxy S III. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung moet een Full HD-scherm krijgen met een breedbeeldformaat en is gemaakt van keramiek.

Dat schrijft BGR.com. De Galaxy S III wordt later in de eerste helft van 2012 officieel gelanceerd.

De smartphone zal naar verluidt beschikken over een 1.5 GHz quad-core Exynos-processor. Indrukwekkend is het verwachte scherm van 4,8-inch en een full HD-resolutie van 1080p en een 16:9-breedbeeldformaat.

De telefoon zal 4G ondersteunen en beschikt over een 8-megapixel camera aan de achterkant en 2-megapixel aan de voorkant. Het toestel draait op Android 4.0 en is opvallend genoeg gemaakt van keramisch materiaal in tegenstelling tot het gebruikelijke plastic of aluminium. Keramiek is bovendien erg duurzaam.

Het 4,8-inch scherm zal niet per se resulteren in een veel grotere telefoon. Volgens eerdere geruchten zal de S III bijna geen bezel (de rand om het scherm) meer hebben waardoor een groter scherm in hetzelfde formaat telefoon past.

Lancering

Eerder lekte ook al uit dat de aankondiging van de S III niet tijdens Mobile World Congress plaatsvindt omdat de telefoon wereldwijd in één keer gelanceerd wordt. Daar had Samsung mogelijk meer tijd voor nodig. Doorgaans verschijnen smartphones van Samsung eerst in Europa en Azië en pas daarna in de Verenigde Staten.

Als de specificaties van de Galaxy S III kloppen, laat Samsung direct veel concurrenten achter zich. Zo worden momenteel diverse smartphones gelanceerd met een HD-scherm met een resolutie van 720p en moeten veel nieuwe modellen het nog doen met Android 2.3.