AMSTERDAM – Samsung verwacht in 2012 bijna 200 miljoen smartphones te verkopen, het dubbele van de verkoopaantallen vorig jaar.

Dat stelt topman J.K. Shin maandag op Mobile World Congress.

In heel 2011 verkocht de Koreaanse fabrikant 327 miljoen mobiele telefoons. Het jaar daarvoor waren dat er 280 miljoen. In 2012 mikt Samsung op 380 miljoen verkochte telefoons. Het aandeel smartphones moet verder groeien.

Vorig jaar werden er door Samsung 97 miljoen smartphones aan de man gebracht, ongeveer een derde van de totale verkoop. In 2012 wil het bedrijf twee keer zoveel smartphones verkopen, bijna 200 miljoen dus.

Galaxy S III

Samsung zal dit naar verwachting vooral willen doen met de Galaxy S III, de opvolger van de populaire Galaxy S II. Het verwachte toestel wordt niet op Mobile World Congress onthuld, maar krijgt later in de eerste helft van 2012 een eigen evenement.

Samsung en Apple waren in 2011 erg aan elkaar gewaagd op de smartphonemarkt. Over heel het jaar verkochten de twee concurrenten ongeveer evenveel toestellen. In 2012 zal ook de iPhonemaker naar verwachting verder groeien. Zo krijgt Apple bijvoorbeeld steeds meer voet aan de grond in China, een enorme potentiële afzetmark en wist het Samsung in het laatste kwartaal van 2011 met alleen de iPhone af te troeven.