BARCELONA – Tijdens mobieltjesbeurs MWC in Barcelona heeft Asus maandag zijn Padfone gelanceerd. De combinatie van tablet en smartphone, die in april op de markt komt, heeft er enkele nieuwe functies bij gekregen.

De Padfone werd al in mei 2011 aangekondigd als een smartphone die als een accu in een tablet kan worden geplaatst, om het toestel op een groter schermformaat te kunnen bedienen.

Maandag noemde Asus voor het eerst een beschikbaarheidsdatum voor het apparaat: de Padfone komt in april op de markt.

Daarnaast onthulde het bedrijf enkele nieuwe functies van de Padfone. Naar nu blijkt kan er ook een toetsenbord op de tabletbehuizing worden aangesloten, waardoor deze tevens als laptop kan worden gebruikt.

Daarmee krijgt het toestel vergelijkbare mogelijkheden als Asus’ Transformer-serie en wordt de batterijcapaciteit verder uitgebreid.

Bellen met een pen

Verder maakte het Taiwanese computerbedrijf bekend dat het een optionele stylus zal uitbrengen die dienst doet als draadloze headset. In plaats van de smartphone zelf op te pakken of uit zijn tabletbehuizing te halen, kan men simpelweg de touchscreenpen tegen het oor houden om gesprekken te voeren.

Directeur Jonney Shih van Asus rekende maandag af met eerdere geruchten die stelden dat de Padfone op de quadcore Tegra 3-processor van Nvidia zou draaien. Het toestel wordt uitgerust met een Qualcomm Snapdragon S4, een dualcore-processor van 1,5 GHz.

Specificaties

De Padfone wordt verder uitgerust met het nieuwe Android 4.0 en zal over een 4,3-inch scherm beschikken met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Achter op het toestel zit een 8-megapixelcamera.

De Asus Padfone Station – de tabletbehuizing – heeft een 10,1-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels.Klanten krijgen keuze uit versies met 16, 32 en 64GB aan opslagruimte. Het apparaat komt in april voor een nog onbekende prijs op de markt.

Alles over Mobile World Congress

Padfone