BARCELONA – Op mobieltjesbeurs MWC heeft HTC zondag zijn nieuwe HTC One-serie aangekondigd. De nieuwe smartphonelijn voorziet in drie toestellen, aangevoerd door vlaggenschip HTC One X.

De HTC One X beschikt over een quadcore Tegra 3-processor van Nvidia en heeft een groot 4,7-inch scherm met een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het toestel heeft een witte body met zwarte accenten rond het scherm.

Met dit toestel zet HTC voornamelijk in op foto- en geluidskwaliteit. De telefoon is voorzien van Beats Audio voor een rijke klankweergave bij het afspelen van muziek en video.

Daarnaast heeft de fabrikant de ingebouwde muziek-app uitgebreid met mogelijkheden voor het afspelen van internetradio en streaming muziekdiensten als Spotify.

Snelle camera

HTC stelt verder dat het toestel razendsnel fraaie foto’s en video’s kan maken. In 0,7 seconden kan men vanuit het home-scherm de foto-applicatie starten, op de ontspanknop drukken en de eerste foto in beeld toveren.

Ook is het mogelijk om tijdens het opnemen van HD-video hoge-resolutiefoto’s te maken, aldus HTC-directeur Peter Chou zondag.

Naast de One X heeft HTC ook de One S en One V aangekondigd. De One S wordt de middenklasser van de One-serie, terwijl de One V het instapmodel wordt.

HTC Sense 4

Alle drie de toestellen draaien op Android en zijn uitgerust met de nieuwste versie van HTC’s gebruikersinterface, Sense 4.

De nieuwe smartphones komen in april op de markt. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Lees alles over Mobile World Congress

HTC One-lijn