BARCELONA – Tijdens mobieltjesbeurs MWC in Barcelona heeft Sony zondagavond twee nieuwe Android-smartphones aangekondigd, de Xperia P en Xperia U.

De twee toestellen komen in het tweede kwartaal op de markt. De nieuwe smartphones worden onder de eerder aangekondigde Xperia S gepositioneerd.

De Xperia P zal beschikken over een 4-inch scherm en is daarmee een bescheiden slag kleiner dan de S.

De Xperia U wordt met zijn 3,5 inch het instapmodel van Sony’s eerste lichting smartphones sinds de scheiding met Ericsson.

Beide toestellen worden uitgerust met een dualcore-processor. De Xperia P zal daarnaast beschikken over een 8-megapixelcamera en een full-hd videomodus. Dit toestel kan via een dock worden aangestuurd met toetsenbord en muis, om bijvoorbeeld te internetten op een tv.

Via de hdmi-uitgang van het toestel kunnen ook films en games op het grote scherm worden afgespeeld.

Xperia U

De Xperia U moet het stellen met een 5-megapixelcamera en is volgens Sony in staat om geluid in surround af te spelen. Op welke versie van Android beide toestellen draaien, heeft Sony nog niet bekendgemaakt.

De twee nieuwe toestellen komen in het tweede kwartaal op de markt. Sony heeft nog geen prijzen genoemd. Wel liet het bedrijf weten dat de in januari aangekondigde Xperia S aankomende week in de winkels zal komen te liggen.

Update

Sony laat weten dat de twee smartphones aanvankelijk zullen worden uitgebracht met Android 2.3. In de loop van het tweede kwartaal komt er een update beschikbaar naar het nieuwe Android 4.0.

NU.nl had tijdens gadgetbeurs CES al even de kans om met de Xperia S te spelen:

Lees alles over Mobile World Congress

Sony introduceert nieuwe Xperia-toestellen