AMSTERDAM – Apple heeft het direct pushen van e-mail via iCloud of MobileMe voor Duitse gebruikers uitgeschakeld als het gevolg van een rechtszaak met Motorola.

Dat blijkt uit een melding op de site van Apple.

Motorola won begin deze maand een rechtszaak tegen de iPhonemaker in Duitsland. Een rechter stelde dat synchronisatiedienst iCloud inbreuk maakt op een patent van Motorola. Er werd echter niet direct een verbod uitgesproken voor iCloud-producten en Apple is in beroep gegaan tegen de uitspraak.

Toch staakt Apple de service uit voorzorg in Duitsland en schrijft het bedrijf dat dit het directe gevolg is van de rechtszaak. “Apple gelooft dat het patent van Motorola niet geldig is en gaat in beroep”, zo meldt het bedrijf in de verklaring.

Waarom iCloud nu toch beperkt wordt, is niet bekend. Ook buitenlandse gebruikers die Duitsland bezoeken kunnen e-mail niet automatisch laten pushen via iCloud of MobileMe. Apple geeft op de website wel een uitleg hoe er iets aan de instellingen veranderd kan worden zodat er nog wel af en toe geüpdatet wordt.

De aanpassing geldt alleen voor iOS-apparaten als de iPhone en iPad en dus niet voor Macs.