AMSTERDAM – Speakerfabrikant Teufel introduceerde deze week zijn eerste speakerbalksysteem. De fabrikant belooft met de 2.1-set een ‘surroundgeluid dat verbazingwekkend dicht bij een echte 5.1-setup komt’.

Het nieuwe speakersysteem luistert naar de naam Cinebar 21 en bestaat uit een zogeheten soundbar en een subwoofer. De soundbar is een bijna 1 meter brede en 11 centimeter hoge speaker, uitgerust met een display waarop de functies zijn af te lezen.

De speakerbalk wordt geleverd met een voetstuk en beschikt over een ingebouwde wandbeugel voor montage aan de muur. De subwoofer is voor Teufels doen nogal compact – 31 centimeter hoog en 24 centimeter breed. De bedoeling is dan ook dat men het speakersysteem onopvallend in de woonkamer kan opstellen.

Toch zegt Teufel zich niet ingehouden te hebben als het op de geluidskwaliteit aankomt. Volgens de Berlijnse hififabrikant zorgen de 120-watts subwoofer, de twee tweeters en vier mid-range drivers voor een krachtig en ruimtelijk geluid. De Cinema 21 is alleen via Teufels website te koop voor 500 euro.