AMSTERDAM – Na al het smartphonegeweld van LG de afgelopen dagen, voegt het bedrijf donderdag de eerste quad-core smartphone met Android 4.0 en een HD-scherm toe aan het aanbod.

LG lijkt de meeste smartphones al voor Mobile World Congress in Barcelona volgende week aan te kondigen. Na de Optimus 3D Max en een hele nieuwe smartphonelijn genaamd L wordt daar donderdag de Optimus 4X HD aan toegevoegd.

De 4X HD beschikt zoals de naam al zegt over een quad-core Tegra 3-processor en een HD-scherm. Het betreft een True HD IPS LCD-scherm van 4,7-inch en een resolutie van 1280x720 pixels. De telefoon is 8,9 millimeter dik.

Daarnaast is het de eerste telefoon van LG die standaard geleverd wordt met Android 4.0, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Google.

LG heeft tot nu toe nog geen stevige positie op de smartphonemarkt weten te veroveren. Met diverse nieuwe toestellen hoopt het bedrijf daar verandering in te brengen. De 4X HD zal in het tweede kwartaal in Europa uitkomen. In maart komt de nieuwe L-serie al uit en wanneer de nieuwe 3D-telefoon te koop zal zijn, is nog niet bekend.

LG Optimus 4X HD