AMSTERDAM – Sony zal de Xperia S, de eerste smartphone die het onder de eigen naam uitbrengt, op 3 maart in Nederland lanceren.

Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Sony nam onlangs het belang van Ericsson in het samenwerkingsverband Sony Ericsson over en doopte het bedrijf om tot Sony Mobile Communications dat nu onderdeel is van moederbedrijf Sony.

De Xperia S, die al eerder getoond werd, is de eerste smartphone die onder de naam van Sony uitgebracht wordt. Het toestel is vanaf 3 maart te koop in Nederland voor 499 euro.

Scherm

NU.nl had de telefoon al even tijdens gadgetbeurs CES in handen en de kwaliteit van het beeldscherm is spectaculair. Het betreft hier een 4.3-inch HD-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels. Daarmee is het aantal pixels per inch hoger dan bij veel andere smartphones. Dit zorgt weer voor een scherper beeld.

Bekijk hieronder de eerste ervaringen met de Xperia S:

Verder is de Xperia S uitgerust met een 1,5 GHz dual-core Qualcommprocessor, een 12-megapixels camera en 32 GB intern geheugen. Opvallend is dat het toestel aan de onderkant een doorzichte balk heeft. De telefoon is bovendien Playstation Certified zodat er games op gespeeld kunnen worden.

Android 4.0

Bij de lancering zal de Xperia S niet beschikken over de nieuwste versie van Android beschikken, maar moeten klanten het nog doen met Android 2.3. Later zal Android 4.0 uitgerold worden.

Sony Xperia S