AMSTERDAM – Canon vernieuwt zijn serie portable fotoprinters uit met de Selphy CP810. De draagbare printer zou slanker, compacter en lichter zijn dan zijn voorgangers en meer mogelijkheden bieden om onderweg te printen.

De nieuwe fotoprinter valt in eerste instantie op door zijn ingeperkte afmetingen, waardoor het nog makkelijker mee te nemen zou zijn dan zijn voorgangers in Canons Selphy-serie. Via een optionele accu kan men het apparaat ook daadwerkelijk onderweg gebruiken, aldus de fabrikant.

De CP810 kan direct van aangesloten camera’s printen, maar men kan ook een geheugenstick of mobieltje op de usb-poort aansluiten. Daarnaast is het mogelijk om af te drukken vanaf geheugenkaarten. Middels een ingebouwd en uitklapbaar 2,7-inch kleurenscherm zijn voorvertoningen van foto’s te bekijken.

Volgens Canon levert de nieuwe Selphy afdrukken van fotolabkwaliteit en zijn printjes direct na voltooiing droog en klaar voor gebruik. Ook heeft het apparaat ingebouwde functies aan boord om foto’s automatisch te bewerken alvorens ze af te drukken, bijvoorbeeld om huidtonen of het contrast te verbeteren. Canon heeft nog geen lanceerdatum of prijs genoemd voor de CP810.