AMSTERDAM – Canon heeft maandag negen nieuwe PowerShot-camera’s geïntroduceerd. De toestellen variëren van een robuuste camera tot compacte zakmodellen.

Aan de PowerShot A-serie voegt de fabrikant zes compacte modellen toe, de A810, A1300, A2300, A2400 IS, A3400 IS en S4000 IS. Het betreft zes kleurige modellen, elk met een 16-megapixelsensor en allerlei automatische functies die het fotograferen en HD-filmen makkelijker moeten maken. De modellen met ‘IS’ in de naam zijn bovendien voorzien van beeldstabilitatie.

Ook voegt Canon twee nieuwe modellen toe aan zijn PowerShot SX-serie: de SX240 HS en SX 260 HS. Dit duo maakt 12,1-megapixelprenten en filmt in full-hd. Daarnaast hebben beide apparaten een 20x optische zoomlens aan boord. De PowerShot SX260 HS is bovendien uitgerust met gps-functionaliteit voor het bijhouden van fotografische reisverslagen.

Met de PowerShot D20 introduceert Canon ten slotte een robuust model die tegen een stootje kan. Deze camera is water- en stofdicht, bestand tegen lage temperaturen en schokbestendig, aldus Canon, en maakt foto’s van 12,1 megapixels en hd-video’s (720p). De camera biedt 5x optische zoom en beschikt over beeldstabilisatie.

Canon heeft nog niet laten weten wanneer de zes camera’s verkrijgbaar zullen zijn. Ook adviesprijzen zijn nog niet genoemd.