AMSTERDAM – Naar verluidt is Olympus bezig met een nieuwe systeemcamera, die de digitale Pen-toestellen van de afgelopen jaren moet opvolgen of als compleet nieuwe systeemcameratak op de markt zal worden gebracht. Dit weekend lekte een foto van deze ‘OM-D Micro Four Thirds’ uit.

De nieuwe camera zou vergelijkbare technologie gebruiken als de Pen-toestellen die Olympus in de afgelopen jaren op de markt bracht. Zo werkt het apparaat met verwisselbare lenzen in combinatie met een micro four thirds-sensor, die compacter is dan de sensor in een spiegelreflexcamera, maar groter en krachtiger dan de beeldchips van compactcamera’s.

Wel zou de fotoresolutie een stukje zijn opgeschroefd ten opzichte van de recentste Pen-camera, van 12,3 naar 16,1 megapixels. Ook blijkt uit de gelekte foto’s dat de OM-D een compleet ander design krijgt, met een wat nadrukkelijker vormgegeven grip, een zwarte of zilver-zwarte kleurstelling en de mogelijkheid om een extra battery grip aan te sluiten, compleet met tweede ontspanknop.

Aangezien Olympus het toestel nog niet officieel heeft voorgesteld, is nog onduidelijk in hoeverre deze specificaties kloppen. Ook is nog niet bekend of en wanneer het nieuwe toestel op de markt komt.