AMSTERDAM – Casio lanceert de Exilim EX-ZR20, een nieuwe compactcamera die volgens de fabrikant razendsnel scherpstelt en fotografeert.

De nieuwe camera beschikt over Casio’s Exilim Engine HS, die ervoor zorgt dat het toestel scherpstelt in 0,13 seconde, waardoor er slechts 0,26 seconde tussen verschillende opnames zou zitten.

De 16,1-megapixelcamera heeft een 16x optische zoomlens en legt videoclips vast in full-hd kwaliteit. Voor gemakkelijke opnames is het toestel uitgerust met speciale functionaliteit die zowel bij films als foto’s automatisch de juiste instellingen kiest, aldus Casio. Deze functie zou ook goede resultaten leveren bij moeilijke omstandigheden, zoals foto’s met tegenlicht en nachtelijke prenten.

De EX-ZR20 kan fotograferen met lichtgevoeligheden tot iso 12800 en biedt verschillende grafische effecten om foto’s van artistieke flair te voorzien, zoals een driestaps blur-stand, soft focus, popart en sepia. Het toestel komt in het zwart, wit, paars en zilver op de markt en heeft een adviesprijs van 269 euro.