AMSTERDAM – Nikon heeft deze week zijn Coolpix S-serie uitgebreid met drie nieuwe toestellen. Het trio is compact, licht, slank en verkrijgbaar in allerlei opvallende kleuren.

Nikons S-serie voorziet doorgaans in compacte modellen met vooral veel automatische functies, en het nieuwe drietal is wat dat betreft geen uitzondering.

Het trio wordt aangevoerd door de Coolpix S9300: dit toestel is met zijn adviesprijs van 329 euro het duurste van het stel, maar heeft dan ook het grootste zoombereik: tot 18x. Daarnaast kan men met het compacte cameraatje full-hd video-opnames maken en beschikt het toestel over een 3-inch scherm en beeldstabilisatie.

Stuk goedkoper
De Coolpix S6300 is met zijn 199 euro al een stuk goedkoper. Dit toestel is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke camera die makkelijk is mee te nemen. De S6300 zoomt tot 10 keer in, heeft een 3d-fotofunctie en filmt videobeelden in full-hd.

Voor wie op zoek is naar een nog goedkoper model, lanceerde Nikon de Coolpix S3300. Deze camera is nog een stukje compacter dan zijn twee grote broers en meet op zijn dikste punt nog geen 2 centimeter. Het toestel heeft een 6x optische zoomlens en legt video vast in 720p-kwaliteit. Dit toestel heeft een adviesprijs van 139 euro.