AMSTERDAM – De Amerikaanse makers van de iBamboo Speaker – een ‘groene’ speakerdock voor de iPhone – werken aan een nieuw model dat wederom zijn neus ophaalt voor accu’s en stopcontacten, en ook qua materiaal het milieu te vriend probeert te houden.

De iBamboo Speaker docking station voor de iPhone kwam medio vorig jaar op de markt. Zoals zijn naam al liet doorschemeren, bestond het dock uit bamboe. Het geluid van de iPhone werd via de buisconstructie van het dock vanzelf versterkt, zonder dat er een actieve versterker aan te pas kwam. Een accu, batterij of stekker was dan ook niet nodig.

De makers van het dock werken momenteel aan een nieuwe uitvoering, die iBamboo Urban gaat heten. In tegenstelling tot de iBamboo Speaker is de ‘Urban’ echter niet van bamboe gemaakt, maar van gerecycled plastic.

Afgezien van de materiaalkeuze verandert er niets, verzekeren de makers, al zal het plastic volgens hen wel voor een ‘helderder’ geluid zorgen. De iBamboo Urban verkeert op het moment nog in de prototypefase, maar zal na lancering zo’n 29 dollar kosten.