AMSTERDAM – LG brengt deze maand een nieuw mobieltje uit dat ruimte biedt aan maar liefst drie simkaarten. Het toestel lijkt wel alleen voorbehouden aan Russische veelbellers.

De nieuwe LG A290 moet het niet hebben van een slanke body of een groot touchscreen, laat staan internetmogelijkheden, applicatiewinkels of spelletjes. Het nieuwe toestel is in een klassiek candybarmodel gegoten, compleet met een compact schermpje van 2,2 inch en een bescheiden resolutie: 176 bij 220 pixels.

Het mobieltje mag dan zijn neus ophalen voor functies die niets met bellen te maken hebben – er kan nog net een 1,3-megapixelcamera vanaf – maar dat bellen zelf doet-ie goed. Althans, LG heeft groot uitgepakt door toekomstige Russische eigenaars de mogelijkheid te bieden om drie simkaarten in het toestel te stoppen.

Veelbellers met een driedubbelleven en/of heel veel maîtresses kunnen zo op drie verschillende nummers bellen, gebeld worden en sms-jes versturen en ontvangen. Dat is overigens geen record: in 2010 bracht Otech een mobiel met vier simkaartopeningen uit. LG’s toestel lijkt alleen in Rusland uit te komen, waar het 75 euro zal kosten.