AMSTERDAM – Nikon heeft zijn high-end Coolpix Performance-serie uitgebreid met een nieuwe compactcamera voor fotografen die geen grapjes maken.

De nieuwe Coolpix P310 mag dan de body van een compactcamera hebben, volgens Nikon is het toestel bedoeld voor ‘serieuze fotografie’. De camera heeft een 16-megapixelsensor die van achteren belicht is, waardoor foto’s in donkere omstandigheden scherper moeten ogen en minder ruis vertonen.

Naast de speciale sensor heeft het toestel nog een ander foefje om in duistere situaties mooie foto’s te maken, aldus Nikon: een lichtgevoelig f/1,8-objectief. Deze lens biedt tot 4,2 keer optische zoom en stelt volgens de fabrikant ‘supersnel’ scherp via 99-autofocuspunten.

De camera kan ook gebruikt worden om bewegende beelden en stereogeluid in full-hd vast te leggen. Ook kunnen gebruikers kiezen voor een lagere resolutie om meer videobeelden per seconde vast te leggen, waardoor opnames in slow-motion kunnen worden afgespeeld. De Nikon Coolpix P310 is verkrijgbaar in zwart en wit en heeft een adviesprijs van 329 euro.