AMSTERDAM - De Galaxy S III wordt definitief niet onthuld tijdens Mobile World Congress eind februari. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung krijgt een eigen evenement.

Dat laat Samsung woensdag in een verklaring weten.

In principe was de verwachting dat de opvolger van de Galaxy S II tijdens Mobile World Congres in Barcelona getoond zou worden. De laatste dagen ontstonden geruchten dat het toestel daar toch niet zou verschijnen.

Eén van de redenen die genoemd werden, was dat Samsung de Europese en Amerikaanse lancering dichter bij elkaar wilde brengen. Als vervanger wordt mogelijk een nieuwe Galaxy Tab geïntroduceerd in Barcelona.

Eerste helft 2012

Samsung bevestigt nu dat de S III in ieder geval geen verschijning zal maken bij Mobile World Congres: “De opvolger van de Galaxy S II zal onthuld worden tijdens een apart Samsung-evenement in de eerste helft van 2012, dichterbij de daadwerkelijke lancering van het apparaat.”

Samsung rept in de verklaring niet specifiek van een toestel met de naam S III, maar heeft het steevast over ‘de opvolger van de Galaxy S II’.