AMSTERDAM – Doro heeft dinsdag de PhoneEasy 515 gelanceerd, een nieuwe mobiel voor senioren waarbij de nadruk ligt op het eenvoudig maken en versturen van foto’s.

Het nieuwe toestel beschikt over de typisch grote toetsen die men van een mobiele telefoon voor ouderen verwacht. Ook belooft de Zweedse fabrikant van seniorenmobieltjes een duidelijk leesbaar display en een eenvoudige gebruikersinterface.

Opvallender is de camera die aan het toestel is toegevoegd. Hoewel de ingebouwde camera naar hedendaagse maatstaven nogal bescheiden is – verder dan 2 megapixels gaat het ding niet – is de fotokwaliteit hoog, stelt Doro. Het bedrijf zegt de fotofunctie zo te hebben ontwikkeld dat ook digibeten met gemak hun foto’s naar vrienden en familie kunnen mms-en.

De PhoneEasy 515 is verder voorzien van een geheugenkaartopening, bluetooth-ondersteuning en een alarmknop. Het toestel heeft volgens Doro een extra luide speaker aan boord en een batterij die tot drie weken meegaat, voordat het mobieltje aan de lader moet. De telefoon heeft een adviesprijs van 119 euro.