AMSTERDAM – Naast een stel camera’s met een stevige zoom, heeft Panasonic dinsdag ook twee nieuwe robuuste camera’s aangekondigd.

Het betreft de Lumix FT4, opvolger van de FT3, en diens kleinere broertje, de Lumix FT20. Beide toestellen blijven werken bij een vriestemperatuur tot -10 graden. Daarnaast is de FT4 waterdicht tot een diepte van twaalf meter en is het toestel volgens Panasonic in staat om vallen van twee meter te overleven.

De FT20 houdt het water buiten de deur tot een diepte van vijf meter en kan vallen van anderhalve meter doorstaan. Dit toestel maakt foto’s van 16,1 megapixels, waarbij men tot 4x kan inzoomen met een lens die in de behuizing blijft zitten. De FT4 beschikt over een beeldsensor met een lagere resolutie (12,1 megapixels), maar ook met meer snelheid. Deze camera biedt tot 4,6 keer optische zoom.

Gps
De FT4 heeft daarnaast een ingebouwde gps-chip en wordt geleverd met een dvd waarop kaartmateriaal staat voor 82 landen en regio’s. Vanaf de dvd kan men kaartinformatie op de camera zetten, om – bijvoorbeeld op vakantie – vanaf de camera te kunnen zien waar zich bezienswaardigheden bevinden en waar opgeslagen foto’s zijn genomen.

Panasonic heeft nog niet laten weten wanneer de twee nieuwe camera’s in de winkels komen te liggen. Ook over de prijzen heeft het bedrijf nog geen informatie vrijgegeven.